Het begin...

Eerst maar even terug naar het jaar 2009 waarin ik zelf als gebruiker van het Lutterloh patroonteken systeem ben begonnen. Dit na het zien van het (ouderwetse) filmpje van Frank Lutterloh waarin hij uitlegt dat je op basis van 2 genomen maten een passend patroon kunt tekenen, door het zetten van punten etc. Mijn mond viel open van verbazing en dacht, dit ga ik bestellen!!

Zo gedacht, zo gedaan en ik krijg dat prachtige boekje thuis met die mooie illustraties. Alleen al hierdoor werd ik enthousiaster.

In 2009 ben ik begonnen met het op maat maken en ontwerpen van kleding voor andere mensen. Hier kwam het systeem natuurlijk geweldig van pas… maar…. niet voor iedereen een passend patroon met 2 maten.

En dat is natuurlijk ook heel logisch, we zijn namelijk niet gelijk aan elkaar, ieder mens is uniek. Het geweldige van Lutterloh is dat je echt heel gemakkelijk (met deze 2 maten) een patroon tekent en in veel gevallen is het nameten van de ruglengte en taille genoeg  en deze kun je dan als het nodig is veranderen. Dit levert voor 70% van de gebruikers een prachtig patroon dat echt PAST.

De andere 30% heeft net als ik nog een aantal “ pijnpunten” in het lijf. En hoe fijn is het te weten hoe je dit op een heel gemakkelijke en logische manier verandert in het patroon, dan je patroon uitknipt, naait en HET PAST!

Dat heeft me zo enthousiast gemaakt dat ik graag iedereen in Nederland, Vlaanderen en ja de hele wereld wil laten weten hoe LEUK dit patroontekensysteem is.

Inmiddels is er het "Lutterloh Academy forum" op Facebook met veel enthousiaste volgers, op YouTube de gratis filmpjes met al heel wat uitleg en dan nu de online cursus en veel leuke en actieve items op www.lutterlohacademy.com

Voor beide groepen is de Lutterloh Academy een uitkomst! De 70% om de patronen nog makkelijker te tekenen EN te leren patroonlezen en daardoor beter te leren naaien. De andere 30%, jullie kunnen eindelijk een passend patroon  maken, en daarna complimenten ontvangen! Wie wil dat nu niet?