December

Dag lieve mensen, 

Ja, December.. donkere dagen, dat merk ik nu vooral. Ik kom, zoals als veel van jullie weten, net terug uit Tanzania waar het bijna zomer is. De zon gaat om 6 uur op en dan is het om half zeven al helemaal licht! De zon gaat onder om 19 uur en dan is het donker. Word ik van de week wakker, na mijn thuiskomst, kijk op mijn horloge en zie dat het half acht is.. en het is nog harstikke donker.. 

In Tanzania mocht ik weer een aantal mensen opleiden. Mensen van de universiteit, een paar designers en 2 leraren die straks in het trainingscentrum les gaan geven. Heerlijk om te zien hoe ze zich ontwikkelen. 

Verder heb ik nog een aantal scholen bezocht en geprobeerd een project te starten met microkrdiet, zodat deelnemers een klein bedrag kunnen lenen om de training te kunnen bekostigen als het trainingscentrum begint met de lessen. Dan is 2 weken toch weer tekort. Uiteraard houd ik het in de gaten vanuit Nederland.

Het leuke van deze training is dat ik zie, dat van " geheel geen kennis van patronen" tot "heel veel kennis van patronen" gewoon te doen is in 1 week. Perfecte patronen op maat tekenen, de patronen " lezen" en aanpassen. 

De designers en mensen van de universiteit waren uiteraard sneller en konden dan ook de moeilijkste aanpassingen doen. 

Wij hobbynaaisters werken natuurlijk al heel lang met patronen ( voor onze wetenschap van lutterloh) met burda etc. Dat kennen ze daar niet. De aanpassingen zo goed leren, dat kun je perfect met Lutterloh vanwege alle hulp eromheen. De online website, met 24/7 toegang tot uitleg, het lutterloh forum op facebook, patroontekenopleiders en mijn persoonlijke hulp. Alles wat je nodig hebt om tot een super resultaat te komen, je patroon passend te maken, op de stof leggen, knippen en naaien EN direct passend!

Omdat het niet vanzelfsprekend is dat het allemaal van een leien dakje gaat, omdat je lichaam niet is zoals je graag zelf zou willen.

organiseer ik regelmatig workshops door heel Nederland en Belgie. Klik HIER maar eens op waar dat allemaal is in het voorjaar. 

Ik begin half februari 2019 vanwege mijn heup operatie 18 december. Dan mag ik weer autorijden. Ook kun je persoonlijke workshops volgen van 2 uur. Dat kan bij mij in Deventer of bij de patroontekenopleiders!

 

Heb je al vakantie plannen? Wil je dit combineren met patroontekenen? Dat kan nu! kijk op https://www.lutterlohacademy.com/meer/92-zuid-frankrijk-workshop wanneer er nog plek is. Het loopt al aardig vol! Super is dat! Kom met je partner of vriendin of alleen, maakt niet uit.

Geef je zelf workshops en wil je dat voor je klanten ook in Zuid Frankrijk doen? Neem dan contact met me op. In juli en augustus is het huis beschikbaar hiervoor!! Yoga, schilderen.. noem maar op..

 

As zondag vertrek ik voor 2 weken naar Ethiopie. Ook daar is het internetverkeer slecht. Ik geef dus niet gelijk antwoord. Ik ga daar samen met iemand bekijken of we een heus lesprogramma van het lutterlohboek kunnen maken voor scholen. Eenvoudig beginnen en dan stap voor stap naar een blazer of broek. Ik ben benieuwd! 

 

In januari wordt het btw percentage verhoogd, dit betekent helaas een lichte prijs verhoging voor het patroonleerboek. Wil je het in December nog bestellen? Dan heb je een extra voordeeltje. Je ontvangt nummer 311 dan gratis bij je bestelling. Dat is toch weer mooi meegenomen. Je kunt gewoon bestellen via www.mode-patronen.nl. Weet jij iemand in je omgeving die deze wens heeft? Laat me het weten als deze persoon gaat bestellen, dan kun jij ook een seizoensupplement uitzoeken. Leuk toch?

Tevens kan iedereen tot eind december ( muv het jaar 2018) alle seizoensupplementen bestellen voor maar 10 euro!, exclusief verzendkosten, nederland vanaf 2,40 en belgie vanaf 4,80. Je kunt de supplementen inkijken op de lutterlohacademy.com bij " producten" en de oudere op www.lutterloh-system.de.

Dit graag via het contact formulier op www.lutterlohacademy.com, met je naam en adres (HEEL BELANGRIJK). Ik verzamel dan alle bestellingen tot ik terug kom en lever dan voor 23 december alles uit. Je ontvangt de factuur dan ook rond 20 december.

Alvast een fijn begin van de december maand gewenst met alle leuke voorbereidingen!

Creatieve groet, 

Jose Veldkamp