Altijd gebruikte ik raderbladen, totdat ik dit ontdekte...

RADERBLADEN? Het kan leuker, gemakkelijker en overzichtelijker en direct in je eigen maat! Wil je weten hoe? 
 
Ook ik ben begonnen in mijn jeugd met kledingmaken. De vogue was altijd mijn favoriet, daarna de Burda en soms de Marion. Mijn moeder heeft me leren naaien. Dit gaf mij de mogelijkheid om mezelf te kleden zoals ik zelf wilde. ( foto in mijn tijgerpak) 
lees meer 
 
Blad A ,B,C of D soms een E.. nummers zoeken, je confectie maat zoeken ( welke confectie maat heb ik eigenlijk, dat is bij elk blad ook weer anders) en je ogen pijnigen om voor jou het juiste patroon te vinden. Dan eerst dikke lijnen op je patroon en dan overtrekken. 
 
Maar ik ben een doorzetter, altijd al geweest. Mijn moeder tikte mij geregeld op de vingers. Netter moest ik worden ... ( dat kwam helaas toch pas later) maar het lukte! Mijn eigen kleding!! YEEAAHH!! Maar , en dat is toch wel jammer, paste het nooit goed met die confectie maten. Vaak was het te wijd of te krap. Ik heb lange armen en lange benen. Ook nog eens een lange rug. De taille lijn in de patronen zat altijd te hoog, en het mouw patroon altijd te kort blijkbaar. 
 
Maar ik niet denken : LAAT IK HET PATROON EENS PASSEND MAKEN.. neeeee de in elkaar gestikte onderdelen maar weer uithalen, andere oplossingen bedenken. Het patroon aanpassen? Nee daar denk je niet aan. Ook mijn moeder vertelde dat niet.
 
En waarom eigenlijk niet? geen idee!
 
Dit herken je wel denk ik......
 
 
 
Tot ik 10 jaar geleden ( omdat ik mijn eigen bedrijfje wilde starten met op maat gemaakte kleding voor anderen) eens bedacht, laat ik eens leren patroontekenen.
 
Zoeken op internet.. zie ik op een youtube filmpje het "Lutterloh patroonteken systeem" een model, punten zetten, punten verbinden, en dat op basis van je borstomvang en heupomvang in centimeters. En voila!! een passend patroon.. SUPER! 
 
DUS, gekocht en ik aan de slag! Met lutterloh de punten gezet, verbonden. Dat gaat super leuk en gemakkelijk. Geen gedoe met lijntjes van andere maten en modellen, alleen mijn eigen patroon, mijn eigen lijn, met een super pasvorm om de borst en heup. Patroon opmeten.. rug, taille, mouwlengte . Ja daar moet wat aan gebeuren. Verlengen de rug, en de mouw. De taille, figuurnaden erin en de coupenaad zat al fijn op de goede plek. YES dat is leuk!!
 
EN HET HAD RESULTAAT!!! Wat een genot. Naaien, passen... alles op de goede plek.. Wat is dit leuk!!
 
 
Ja, ook jij kunt beginnen! Met persoonlijke hulp, (waar krijg je dat), de gratis basis instructiefilms, en eventuele online workshop kun je je eigen kleding tekenen en naaien wordt zoveel gemakkelijker doordat de patronen vanzelf veel duidelijker zijn.
 
Meer weten?

www.lutterlohacademy.com

www.patroontekenen.shopDirect bestellen?