• darkblurbg
  Lutterloh Patroontekenen
  in enkele minuten een patroon op jouw maat!
 • darkblurbg
  Patroontekenen doe je zo!
  met Lutterloh
 • darkblurbg
  dames patronen
  de allermooiste mode voor jou!
 • darkblurbg
  mannen patronen
  casual, klassiek en modern
 • darkblurbg
  Mode voor kinderen
  de leukste patronen!
 • darkblurbg
  Mode voor de volslanke vrouw
  Voel je mooi met perfecte patronen
 • darkblurbg
  Al meer dan 80 jaar de mooiste patronen
  wereldwijd

Over Lutterloh

Wat is het Lutterloh patroonteken systeem?

 

Het Lutterloh patroontekensysteem is een uniek product dat al sinds 1935 bestaat. Met het unieke systeem teken je eenvoudig je eigen patronen. Het resultaat? Altijd perfect zittende kleding.


Hoe het werkt

Lutterloh is gebaseerd op een Duits systeem dat al bijna een eeuw bestaat. Het enige dat je nodig hebt: je eigen maten en de unieke miniatuurmodellen van Lutterloh. Deze modellen vind je allemaal in het boek. 

Nu hoor ik je denken… Modellen? Het is echt heel eenvoudig. Deze kleine ‘schetsjes’ plak je midden op een papier, en ze vertellen je vervolgens exact hoe jij je patroon moet uittekenen. Aan de hand van een potlood, een liniaal en jouw maten teken je perfect de punten die passen bij jouw lichaam. Kind kan de was doen! Bekijk hier enkele uitlegvideo's hoe Lutterloh werkt.  

Op basis van je borst omtrek en je heup omtrek in cm teken je heel gemakkelijk en leuk je eigen patroon op basis van 280 unieke modellen. Al deze modellen vind je in het patroonteken boek. 

Iets voor mij?

Naai je altijd al veel met behulp van raderbladen of een ander patroonteken systeem en vind je het lastig om je juiste patroon te vinden en te maken? Verander je veel in je genaaide kledingstuk omdat het toch niet goed zit? Dan is dit de oplossing voor voor al die problemen! Met Lutterloh maak je namelijk aan de hand van jouw maten je kleding. 

Ben je een beginner? Begin je net met naaien thuis of op naailes? Met de juiste op maat gemaakte patronen van Lutterloh naai je zoveel beter en snap je ook direct welke patroondelen je in elkaar naait. Tevens leer je zoveel meer om je perfect passende kledingstuk te maken. 

Ben je een gevorderde? Al jaren actief aan het naaien en patroontekenen? Dat was ik ook toen ik 10 jaar geleden dit systeem ontdekte. Ik was direct om en dacht: “Waarom heb ik het niet altijd zo gedaan?” 

Hoe leer ik het?

Heel eenvoudig, via deze website! 

In de afgelopen jaren heb ik films gemaakt om je alle basistechnieken te leren. Hoe teken je de punten? Hoe verbind je deze punten tot een patroon? Wat ga je in je eigen getekende patroon veranderen? En hoe controleer je dat?

Een groot deel van de video’s is gratis te bekijken. Je hoeft alleen even een accountje aan te maken. Het deel voor gevorderden daar vraag ik een kleine vergoeding voor omdat er veel tijd in alle video’s gaat zitten. Voor 35 euro krijg je hier een jaar lang onbeperkt toegang toe. Voor vragen mag je mij ook altijd een bericht sturen. 

Lees hier meer over de Academy. 

Producten die je nodig hebt

Wanneer je begint ontvang je altijd het laatste up to date patroonteken boek. Samen met het boek ontvang je 2 acryl linialen en het meetlint en de pinnetjes om direct te kunnen beginnen. Je zet rondom een klein patroontje stippen die uiteindelijk het patroon , alleen voor jou, op het papier komen. Dus geen duizenden lijntjes, vele raderbladen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt geen computer nodig om te kunnen beginnen, direct op papier.Wie is Jose Veldkamp 

Hoi, ik ben Jose (58 jaar), moeder van 3 kinderen Bas, Joy en Nick. Ook heb ik nog leuke vriend Erik. Ik woon in Deventer in de binnenstad en ik heb een naaiatelier onder m’n woning. Mijn moeder heeft me leren naaien en vanaf mijn 10e naai ik al mijn eigen kleding. Dit heb ik jaren gedaan. Maar toen ik 10 jaar geleden het Lutterloh patroontekensysteem ontdekte wilde ik meer. Ik heb mijn financiële carrière ervoor gedag gezegd en ben me volledig gaan specialiseren. Vanaf 2012 ben ik zelfs de officiële vertegenwoordiger van dit pakket in Nederland en België! 

“Zo veel mensen, zo veel wensen.” Dit geldt zeker ook voor vrouwen en kleding! Er zijn zoveel soorten lichamen en figuren. Dat is de grootste uitdaging met naaien en patroontekenen... Hoe ga je hier mee om? Hierin wil ik graag mensen helpen. 

Veel vrouwen die zelf kleding maken hebben niet het ideale figuur voor de patronen ( wie eigenlijk wel?!). Met het Lutterloh patroontekensysteem en meer dan 100 video’s laat ik je alles zien. Maar dan ook echt alles. Van de meest basic basis tot aan het perfect aanpassen van alle soorten kleding aan jouw maten. Alles om het vrouwen gemakkelijker te maken om eigen kleding te creëren.  Voorbeelden

Lutterloh introductie 


Wat heb je allemaal nodig om te beginnen? Modellen, tools, hier legt Jose het uit.

De kraag

De kraag wordt getekend met de borstomvang . Dit is omdat je nek in balans is met je borstomvang. 


Soorten broeken

Er zijn verschillende modellen waarop broeken getekend worden, kijk maar eens.

Het tekenen van een topje

Het topje bestaat vaak uit een bovendeel en een heup deel. Om dit in balans te krijgen teken je ook met je borst omvang en je heupomvang..

Zelf leren patroontekenen


Dat kan nu online. Met Lutterloh zo gemakkelijk en leuk! 

De Lutterlohacademy is het platvorm waar je dat leert.

Wil je toegang tot de technische films, log je na registratie opnieuw in. Je kiest de GROENE KNOP ABONNEREN . 

Je komt dan in het menu om je te abonneren en te betalen. Je krijgt direct toegang tot alle films.