vakantie en patroontekenen

Een midweek ( ma tm vr) patroontekenen in Overijssel? 

Jazeker! Dat is nu mogelijk. Vanaf 20 februari 2023  gaan we weer beginnen met een midweek patroontekenen/vakantie . . Ook kun je leren om de kneepjes van het vak te leren,  Alles voor een PERFEKT kledingstuk. We verblijven in een nieuw, groot 8 persoons huis. Allen een eigen slaapkamer met badkamer. 

18 tm 22 december 2023 (vol) Ik heb inmiddels een 8 persoons huis (splinter nieuw aan het water) gereserveerd voor deze periodes. 

04 tm 08 december  . 

Waar ga je naar toe? 

Het verblijf is gevestigd in Overijssel. In principe op vakantie park " De Tolplas" te Hoge Hexel. 

Lees maar eens wat deelnemers zeggen:  ( meer teksten op facebook te vinden)

Klaske: 

Vorige heb ik een zeer leerzame midweek gevolgd bij Jose Veldkamp . Echt de moeite waard, ook als je een ervaren naaister bent! Sowieso erg leuk om 4 dagen alleen maar bezig te zijn met perfecte patronen maken ongeacht wat voor figuur je hebt. Zodra het patroon perfect op jouw eigen maat is naai je het kledingstuk daarna zo in elkaar. Raad het iedereen aan, zo'n midweek.
Op de laatste dag heb ik nog een legging gemaakt van travelstof. Dit had nogal wat voeten in aarde vanwege de hoge rekbaarheid van de stof. Met de hulp en inzicht van José is het gelukt. De bovenkant ga ik nog afwerken met breed elastiek op maat.


Louise: 

Voor iedereen die de map Lutterloh alleen maar in de kast heeft staan…Voor iedereen die vindt dat de patronen jou soms niet goed passen…Voor iedereen die heel graag goed passende kleding wil maken…Wat hebben wij met 4 cursisten en José Veldkamp een geweldige midweek gehad. De klik tussen ons allen was bijzonder goed. We waren zo ongeveer van dezelfde leeftijd en dan heb je hier en daar wel ‘probleempjes’ met je figuur. De filmpjes van José op de Lutterloh Academy gaan hierna echt tot leven komen. Je leert op een fijne manier de patronen op jouw maten aan te passen. En wat een goede resultaten! Het was daarbij reuze gezellig, goed en lekker met elkaar gegeten en elke dag voor wie dat wil een rondje om de Tolplas gelopen. En na ’t eten weer tekenen. We hadden ook nog eens prachtig weer en vooral een goede sfeer. Allemaal bekaf maar zéér voldaan. Ik kan het iedereen die tekent met Lutterloh, van harte aanbevelen.Grijp je kans en duik een midweek met elkaar in Lutterloh!Het is zó de moeite waard.Groetjes van Loes de Waal.

Patricia: 

Yolanda en ik zijn begonnen aan onze eerste projecten. Tot nu toe valt het resultaat ons helemaal niet tegen, in tegendeel, tot nu toe zitten onze probeersels beter dan ooit tevoren en snappen we wat we doen en hoe we het nog meer kunnen verbeteren en dat scheelt een slok op een borrel. Het is op deze manier ook leuk om er mee bezig te zijn en er energie in te stoppen.

Mary:

Net een gezellige leerzame midweek in Hoge Hexel gehad. Jose is een superdocente in de uitleg van het Lutterloh patronensysteem. Mocht je het systeem hebben is dit zeker aan te raden.

Sabrina: 

Herken je dit: als je een
t-shirt koopt, dit altijd trekt onder de oksel als je een vollere buste hebt? het t-shirt van voren korter hangt dan van achteren? nou dat is bij mij verleden tijd!
Ik heb een leerzame en leuke midweek patroon tekenen via Lutterloh gevolgd bij José Veldkamp en zij heeft mij de FBA (Full Bust Adjustment) geleerd.
In de midweek leer je zoveel en José geeft extra aandacht aan het probleem wat jij ervaart met patroontekenen, echt een aanrader!
Lieve José BEDANKT 🌸🌸 groetjes Sabrina


Er zijn voldoende tafels voor ons allemaal om te tekenen en te naaien. Je neemt zelf je naaimachine mee. Ook eventueel stof kun je meenemen en we kunnen ook dinsdag morgen naar Wierden gaan om stof te kopen bij Samitex. Afhankelijk van de kennis van elke deelnemer stel ik een plan op.

Er wordt een gezamenlijke  huishoudpot gemaakt door de gasten en we gaan samen eten koken. 

Iedereen is welkom!

Wel graag wandelschoenen meenemen. 

Programma: 

14.00 uur ontvangst in het huisje  van het park. Een leuk voorstel rondje  en ik meet jullie op en gaan aan de slag. Eerst gaan we de patronen bekijken en bespreken en na het eten aan de slag met patroontekenen. We maken een huishoudpotje  en boodschappen doen. 

dag 2: ontbijt, wandeling 10 uur ' s morgens naar Samitex stoffenwinkel. 12.30 uur lunch. 13.30 tekenen en uitleg 18.00 eten etc. 's avonds nog tekenen of in overleg samenzijn

dag 3: ontbijt, wandeling, tekenen 12.30 lunch ' s middags tekenen en stof knippen en een wandeling . aansluitend een PIZZA maaltijd en in overleg samenzijn of werken.

dag 4: ontbijt, wandeling, patroontekenen en/of naaien, lunch en kneepjes leren. maaltijd en in overleg samenzijn of werken.

dag 5: ontbijt en afscheid. 10 uur moeten we vertrekken met veel kennis en een heerlijke midweek achter de rug.

uiteraard lekker wandelen op het park of in de omgeving. 


Wat zijn de kosten?

+De verblijfskosten 400 euro per persoon bij 4 deelnemers.  In  juni +100 euro pp

+Materiaal kosten o.a. patroonpapier ( rollen papier van 10 meter , 5 euro per rol)

+Huishoudgeld, ( we koken samen) gemiddeld 50 euro pp voor de normale uitgaven. 

 Schoonmaak kosten zijn inclusief .

Ik heb er zin in! Jullie ook? Meld je aan via het contact formulier en de weken wanneer je beschikbaar bent. Dan kan ik dit plannen.  

PS, bij afzegging  door de gast wordt de aanbetaling  (125 euro) NIET terug betaald. Deze aanbetaling heb ik nodig om het huisje te reserveren. Eventueel doorzetten naar een andere datum kan, met aftrek van 30 euro. 
                      


Recreatiepark de Tolplas

te Hoge Hexel in Overijssel

Uitleg

De getekende modellen in elkaar naaien.. SPANNEND!

Tekenen en nadenken :)


Samen koken


Gezamenlijk eten


Een ontspannen moment


Je eigen patroon tekenen


Goede teken plekken

Echt leren tekenen in je eigen maat