December gesprekjes

Hallo lieve Allemaal, 

 

Wat gaat de tijd toch snel! Dat komt ook een beetje doordat veel dagen hetzelfde zijn tijdens corona. Zo heb ik 13 december alweer een half jaar een relatie met lieve Erik. We hebben het leuk, we kletsen wat af.. Vaak 's morgens vroeg als Erik vrij is, maakt hij of ik een kop koffie en drinken we dat gezellig in bed op. Dan hebben we het altijd over uiteenlopende zaken. Politiek, Afrika, waar hij als wondexpert ook regelmatig heengaat om mensen te genezen(behandelen). Ik natuurlijk Afrika vanwege mijn vrijwilligerswerk bij PUM. We bespreken Corona, familie en natuurlijk ook ons werk. 

We leiden allebei mensen op, in ons eigen vakgebied. Gelukkig voor hem ligt zijn werk vanwege corona niet stil, maar de mijne wel. Ik mis jullie aanwezigheid tijdens workshops, de frankrijk workshops waren zo fijn, ik merk dat me dat allemaal wel zwaar valt. Hier heb ik het dus ook over.. alkoffiedrinkend in bed...

We hadden het laatst over de raderbladen van "vroeger" en nu, waarom het altijd mis ging bij mij. Ik kreeg pas een whatsapp van een klant die vertelde dat ze uit de knip een jas gingen maken met een groepje. Niet iedereen heeft lutterloh en veel mensen wel raderbladen, dus vandaar de knip. Ze draagt normaliter confectie maat 44. In de maten tabel staat bij 44 een omvang van 103 cm (borst). Zelf heeft ze omvang 120 ( met grote buste). "Zal ik met die maat  44 het patroon maken Jose"? klinkt het door door de helpdesk.

Hier gaat het dus veel mis denk ik, die maattabellen in de bladen verschillen allemaal van elkaar en komen vaak niet overeen met de werkelijke omvang en al helemaal niet als je vollere borsten hebt. Heel verwarrend! 

Vandaar dat ik , en velen met mij, die deze neiuwsbrieven ontvangen, het zo fijn vinden om met de werkelijke borst en heupomvang te tekenen! Gewoon tekenen wat je bent!

Heel logisch toch! (Letop, voor vollere borsten is er het E-book)!

Had ik dit lutterloh systeem maar eerder ontdekt!

Dat "zwaarvallen" heeft voor mij trouwens wel geresulteerd in minder achter de naaimachine. Voor velen van jullie zelfs juist MEER achter de naaimachine. Wel plannen gemaakt voor een midweek organiseren patroontekenen en naaien. Dat is nieuw. Heerlijk uit de familie sfeer en met een klein groepje je helemaal wijden aan patronen, naaien, wandelen, kletsen excursie ( in overleg).. Ik ben wel benieuwd wie dat wel zou willen! In Januari ( ik weet niet of dat door kan gaan vanwege Corona) en februari heb ik al een week vol, maar ik wil gerust in maart en april enkele weken deze trainingen geven. Ik ga ervanuit dat we in maart wel weer met 4 of 5 mensen samen kunnen zijn. 

 

Laat maar weten als antwoord op deze nieuwsbrief. En wie ziet het zitten om bij mij in Frankrijk te komen in mei en Juni, half augustus of september? Meer info over deze workshops vinden jullie op de site www.lutterlohacademy.com bij de rubriek WORKSHOPS. 

Ook Truus Kleijn Nieuwland heeft een oproep gedaan op facebook om haar eens te laten zien wat jullie allemaal maken. We zijn erg benieuwd! 

Ik heb een nieuw item toegevoegd aan de lutterlohacademy. Handige naaitips bij het naaien. Kijk maar eens HIER.. Heel handig!

 

 

Ik heb wel veel geklust in mijn "thuiszit" tijd. Ik heb een oud huis uit 1900 en de trapopgang was toe aan een grondige opknap beurt. Dat heb ik aangepakt en ik ben er heel blij mee. Frisse appeltjes groene trap... een mooi wit plafond (ipv bruin). 

 

Zo kruipen we met z'n allen langzaam richting de Kerst. Anders dit jaar! Minder dierbare familie om ons heen. Wellicht meer video bellen.. Toch wel fijn dat we deze techniek ter beschikking hebben. Ik hoop dat jullie toch met veel warmte Kerst kunnen vieren. Ook de mensen die geen Kerst vieren, maar op een andere wijze deze tijd samen komen. 

Laten we genieten van de mensen die ons dierbaar zijn. De dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Gezondheid uiteraard, je thuis voelen bij elkaar. Jezelf mogen zijn. Jezelf ontwikkelen naar wie je wilt zijn.  Geef elkaar de ruimte om te zijn wie we zijn. Zo kunnen we ons het beste voorbereiden op een mooi 2021. 

 

Allerliefste groet en graag tot ziens in 2021 waar dan ook.

 

Jose Veldkamp

www.lutterlohacademy.com

www.patroontekenen.shop

tel/whatsapp 0624967946