Net als jullie hou ik van mooie elegante kleding...

Net als jullie hou ik van mooie elegante kleding.... 


Vaak combineer ik dat met iets sportiefs en sportieve schoenen. Ik heb helaas zo'n vervelende knobbel aan mijn voet.. hmmm maar eens weg laten halen. Ook wil ik graag dat het precies past, dus alles moet oke zijn. Ruglengte, in de raderbladen altijd te kort. Niet te strak, niet te wijd... Grrr die confectie maten in de raderbladen zijn heel verwarrend. En ik heb ook nog eens lange armen. Jullie herkennen dat wel denk ik. 

Een jaar of 10 geleden heb ik op youtube het LUTTERLOH patroontekenen ontdekt. Wonderlijk simpel, net als vroeger de olifantjes tekenen.. van punt tot punt.. op basis van je borstomvang en heupomvang. Ik wist niet wat ik zag, mijn mond viel open. Nu werk ik er al 10 jaar mee en inmiddels ben ik een patroonteken specialiste. Als vrijwilliger voor de organisatie PUM mag ik zelfs 3x per jaar in ontwikkelingslanden 2 weken les geven. Zo gaaf! 

Daar wil ik best nog wel een blog over schrijven. 

Ook heb ik wel 100 films gemaakt die gebundeld zijn in een online workshop op mijn website www.lutterlohacademy.com. Daar kun je je gratis registreren en alle basis beginselen van tekenen en veranderingen bekijken. Misschien gaat er al een wereld, net als bij mij destijds, voor je open.....


Schrijver: Jose Veldkamp , 59 jaar, patroontekenspecialist Lutterloh 

 
Meer weten?

www.lutterlohacademy.com

Direct bestellen? www.patroontekenen.shop 

Lig jij net als ik wel eens nachten wakker van idee├źn rondom kleding maken? ( een cupro-zijde jurkje van Lutterlohacademy)

Nou moet ik zeggen dat het vroeger toen ik wat jonger was, sterker was dan nu. Ik heb namelijk veel hard gelopen, (maar door een nieuwe heup kan dat niet meer) en dan had ik altijd de wildste creaties in mijn hoofd.. Een beetje Madonna achtig. Als ik thuis was maakte ik dan direct een super slechte tekening van dat idee.  Dat speelde dan door in mijn hoofd en ging mee de nacht in... Van slapen kwam dan niets helaas.. 

Ik kan vanwege mijn bedrijf stoffen inkopen bij een groothandel en daar is de verleiding erg groot... Regelmatig zie ik dan stoffen waarvan mijn hoofd ook al weer op hol slaat. Cupro (Cupro is een kunstmatig geproduceerd textiel en wordt gemaakt van cellulose, het hoofdbestanddeel van verschillende planten zoals katoen en bamboe) Is altijd mijn favoriet geweest.. Zie hiernaast een foto van mij van een jurkje van cupro. Het model komt uit een ouder supplement van het Lutterloh patroonteken systeem. Op het forum op facebook: lutterlohacademy forum, staan regelmatig creaties en stoffen die ook jij kunt bestellen... Wie weet zien we elkaar daar:)

Graag tot mijn volgende blog!

Jose Veldkamp, Patroonteken specialist 

In Frankrijk waar ik ben op dit moment...

Is het schitterend weer ten tijde dat ik deze foto (2 april)  heb laten maken van een prachtig wandeljurkje. 

Het voordeel van je eigen kleding maken, is dat je het ook precies zo kunt maken zoals jij dat wilt. Tijdens wandelingen draag ik graag een jurkje, vaak met een onderbroekje met pijpen. Dit voelt heel prettig tijdens het lopen en mijn boven benen schuren niet zo tegen elkaar. Hierdoor voel ik me comfortabel. Ik zou eigenlijk elke vrouw dit willen adviseren die graag jurken draagt. Geen leggings ( zeker geen witte) om dit schuren tegen te gaan. Veel vrouwen hebben mooie benen, dus laat ze maar gewoon zien!

Ook een jurkje met mouwen, zoals ik hier aan heb. Mijn schouders verbranden dan niet en ik zweet ook minder. Natuurlijk materiaal is natuurlijk een must. 

We wandelen veel tijdens corona tijd, dus dames, draag een een leuk jurkje. HET KAN!!